Centrumring Roosendaal

Aanleg nieuwe centrumring Roosendaal 22 mei van start

Over Roosendaal | 10-05-2017 | Door: Redactie

Vanaf maandag 22 mei 2017 starten de werkzaamheden voor de nieuwe centrumring van Roosendaal. Als eerste gaat de Vughtstraat op de schop. Verkeer wordt vanaf 22 mei omgeleid via de Stationsstraat.  

Verschillende fases

De schatting is dat de werkzaamheden rondom de Vughtstraat ongeveer negen weken gaan duren. Het parkeerterrein Emile van Loonpark is in deze periode alleen te bereiken vanaf de Kloosterstraat.

Om zo veel mogelijk overlast tegen te gaan, en de binnenstad zo goed mogelijk bereikbaar te houden, worden de werkzaamheden aan de nieuwe centrumring gefaseerd uitgevoerd.

Na de zomervakantie wordt de Kloosterstraat (Domineestraat – Burgemeester Prinsensingel) aangepakt.

Het complete project gaat ongeveer een jaar duren.

Kijk voor de actuele planning en bijbehorende omleidingsroute op: www.roosendaal.nl/wegwerkzaamheden.

Nieuwe centrumring: strik om de binnenstad

Het doel van de herinrichting van de centrumring is het creëren van een herkenbare, compacte ring: ‘de strik om de binnenstad’. De dubbele rijbaan komt te vervallen. Het wordt (grotendeels) éénrichtingsverkeer met ruimte en veiligheid voor fietsers en voetgangers. Ook komt er een lint van groenvoorzieningen en wordt de openbare straatverlichting aangepast.

Tijdens de werkzaamheden worden er mantelbuizen in de grond gelegd ter voorbereiding op een Smart Retail City. Als Smart City wil Roosendaal de binnenstad weer aantrekkelijker maken voor winkelend publiek en de leegstand verminderen. De mantelbuizen bieden de infrastructuur voor glasvezelkabels. Zo kan er een sterk draadloos netwerk in de binnenstad worden aangelegd. De glasvezelkabels kunnen bijvoorbeeeld gebruikt worden voor verkeerstellingen, wifi, LoRa (=’Long Range Low Power’ data uitwisseling) en andere innovatieve ontwikkelingen.

Naar verwachting is de nieuwe centrumring na de zomer van 2018 helemaal klaar.

Wil jij niets missen uit de Roosendaalse binnenstad?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontdek maandelijks de beste Roosendaalse nieuwtjes en aanbiedingen.