Gemeente Roosendaal Appeltje Eitjje

Roosendaal gelukkigste gemeente van Brabant!

Over Roosendaal | 18-05-2017 | Door: Redactie

Volgens de Atlas voor gemeenten 2017 is Roosendaal de gelukkigste gemeente van Noord-Brabant. Die hebben we toch maar mooi in the pocket!

Gelukkigste gemeente

In de geluksindex van de Atlas voor gemeenten staat Roosendaal op de 11e plek als het gaat om de gelukkigste gemeenten in Nederland. Daarmee laat de gemeente andere Brabantse gemeenten ver achter zich. In totaal hebben 8 Brabantse gemeenten de top 50 van de lijst gehaald: Helmond (18), Den Bosch (19), Bergen op Zoom (21), Breda (30), Tilburg (32) en Eindhoven (38).

Geluk

De Atlas voor gemeenten 2017 staat in het teken van geluk. Het afgelopen jaar hebben ze onderzocht wat de gelukkigste gemeente van Nederland is. Maar ook wat daar de reden van is. Wat is bijvoorbeeld de relatie tussen een aantrekkelijke woonlocatie en het geluk van haar inwoners? Welke andere factoren spelen een rol bij het geluksgevoel? En hoe komt het dat Nederlanders niet massaal verhuizen naar de plekken waar mensen zeggen het gelukkigst te zijn?

In het Gelderse Ede vind je de gelukkigste inwoners van Nederland en in de gemeente Rotterdam zouden mensen het minst gelukkig zijn.

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat mensen in steden iets minder gelukkig zijn dan in dorpen. Gelukkige gemeenten hebben een aantrekkelijk woon- en leefklimaat waar veel gezonde en werkende mensen wonen. Gemeenten waar relatief veel mensen arbeidsongeschikt of werkeloos zijn en/of een migratieachtergrond hebben, scoren automatisch laag op de lijst.

Foto: Foodtruckfestival Appeltje Eitje Roosendaal

Wil jij niets missen uit de Roosendaalse binnenstad?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontdek maandelijks de beste Roosendaalse nieuwtjes en aanbiedingen.