centrumring Roosendaal roosendaal24

Nieuwe centrumring Roosendaal naar volgende fase

Over Roosendaal | 07-09-2017 | Door: Redactie

Medio september start de derde fase van de werkzaamheden aan de nieuwe centrumring Roosendaal. Het grootste gedeelte van deze nieuwe centrumring wordt eenrichtingsverkeer met ruimere fietspaden, meer ruimte voor voetgangers en meer groen. Laat die ‘strik om de binnenstad’ maar komen.

Centrumring Roosendaal

De grootste verandering is dat over de gehele ring de dubbele rijbaan vervalt om zo het verkeer beter te geleiden. Ook wordt er een lint van groenvoorzieningen geplaatst langs de centrumring en aan de kant van de binnenstad komt een vrij liggend fietspad. Tijdens de werkzaamheden wordt ook de openbare straatverlichting aangepast en worden er mantelbuizen in de grond gelegd ter voorbereiding op Smart City en andere innovatieve ontwikkelingen.

Om overlast zoveel mogelijk tegen te gaan, worden de werkzaamheden aan de centrumring in fases uitgevoerd. Hierdoor duurt het project wat langer, maar het is beter voor de doorstroom van het verkeer en de bereikbaarheid van de binnenstad.

Fases reconstructie centrumring

Nu de eerste fase is afgerond, is het parkeerterrein aan Emile van Loonpark weer goed bereikbaar. De tweede fase is inmiddels al van start gegaan. Hierbij wordt de Kloosterstraat aangepakt, het tweede deel van de centrumring. De weg wordt, net als de Vughtstraat, eenrichtingsverkeer en krijgt een fietspad met twee rijrichtingen. Tijdens deze tweede fase is de Kloosterstraat afgesloten voor verkeer. Het stadskantoor (inclusief het parkeerterrein), de Jeroen Boschschool en het kinderdagverblijf zijn bereikbaar via de Burgemeester Prinsensingel. De werkzaamheden aan het tweede deel van de ring is naar verwachting begin november afgerond.

De reconstructie bij de kruising Laan van België en Laan van Luxemburg begint bijna. Hierbij wordt de verkeerslichtinstallatie vervangen en het eerste gedeelte van de Laan van Luxemburg wordt tot en met de kruising met de Doctor van Dregtstraat een eenrichtingsverkeerrijbaan met gescheiden fietspad. Om alle weggebruikers niet te veel overlast te bezorgen, komen er tijdelijke verkeersmaatregelen zoals omleidingsroutes. De derde en resterende fases worden momenteel met de aannemer verder uitgewerkt.

Zomer 2018

De Gemeente Roosendaal heeft als prioriteit bij de hele reconstructie van de centrumring dat de bewoners, ondernemers en de parkeergarages goed bereikbaar blijven. Na de zomer van 2018 is de ring, en daarmee onze strik om de binnenstad, klaar.

Medio september starten dus de werkzaamheden voor de derde fase aan de centrumring Roosendaal. Voor een actuele planning en bijbehorende omleidingsroute kun je kijken op: www.roosendaal.nl/wegwerkzaamheden. Lees ook ons eerdere blog over de werkzaamheden.

Wil jij niets missen uit de Roosendaalse binnenstad?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontdek maandelijks de beste Roosendaalse nieuwtjes en aanbiedingen.