swingen roosendaal

Shoppen, swingen en schaterlachen in het weekend van 20 mei

Evenementen | 15-05-2017 | Door: Redactie

Fietsen, swingen, lachen of een luie zondagochtend met een goede film: het kan dit weekend weer allemaal in Roosendaal!

Kapelletjesroute: 20 mei

Op zaterdagochtend neemt Jan Jongmans je mee op een fietstocht langs Mariakapelletjes in Roosendaal en de Noorderkempen. De dagtocht is ongeveer 50 kilometer lang en tijdens de toch zal Jongmans de nodige uitleg geven. Vertrek om 09:00 uur bij de Mariagaard kapel.

Swinging saturday: 20 mei

Op 20 mei kun je op het Tongerloplein van 15:00 tot 17:30 uur weer muzikaal genieten van  Zomerpodium Roosendaal. Dit keer zijn Lindark en de Black Sheep Swing Band uitgenodigd. Lindark is een coverband en zorgt voor een hoog meezinggehalte. Ze spelen covers die vrijwel iedereen kent, maar die toch niet voor de hand liggen. Ze hebben een veelzijdig repertoire, evenals de Black Sheep Swing Band. Dit is een full big band met twee zangeressen. Lekker swingen weer dus op het Tongerloplein!

Comedy & Family at the park: 20 & 21 mei

In het Openluchttheater Vrouwenhof wordt dit weekend weer van alles georganiseerd. Zaterdag kun je genieten van de eerste editie van het festival Comedy at the Park. Van 15:00 tot 23:00 uur komen er verschillende comedians, acts en dj’s voorbij. Voor de ultieme festivalsfeer kun je er natuurlijk ook terecht voor de nodige drankjes en eten bestel je er onder andere bij Lounge 8. Nom, nom! Kijk voor de volledige line-up en tickets op de website.

Op zondag kun je er terecht met het hele gezin voor het Family Park Festival. Er zijn dan vanaf 12:00 uur workshops georganiseerd voor kinderen t/m 12 jaar. Denk aan sushi maken, een workshop graffiti en verschillende muziekworkshops.

Movies in the morning: 21 mei

Op zondagochtend kun je weer genieten van een ‘kwaliteitsfilm met culturele aanvulling’ van filmclub Cinema Paradiso. De City Bioscoop vertoont dit weekend de film Loving. Een bijzonder en waargebeurd verhaal over ‘verboden liefde’. Richard Loving is dol op Mildred, en dat is wederzijds. Ze willen trouwen, maar dat mag niet in het Virginia van 1958. Richard is namelijk blank, Mildred zwart. Een prachtig, maar pijnlijk verhaal. De film begint om 11:15 uur en duurt circa 123 minuten.

En verder…

Natuurlijk kun je komende zondag vanaf 12:00 uur ook weer terecht voor koopzondag. Een groot deel van de Roosendaalse binnenstad is dan geopend.

Haal alles uit je bezoek en bekijk de lopende specials op de site voor leuke kortingen en andere acties. Het salaris is misschien weer bijna binnen, maar waarom zou je meer betalen dan nodig, toch?

Zo kun je op koopavond bij ’t Paviljoen genieten van een heerlijke pasta met zalm voor maar 10 euro. Bij Gossip shop je de leukste cadeautjes van The Gift Label. En bij Ellen Juwelier krijg je een armband t.w.v. 69 euro cadeau bij aankoop van bedels.

Tot ziens in de binnenstad!

Wil jij niets missen uit de Roosendaalse binnenstad?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontdek maandelijks de beste Roosendaalse nieuwtjes en aanbiedingen.